P R E N A T A L E   K O P P E L L E S S E N

O M S C H R I J V I N G


Men kent het gezegde wel: ‘Een slimme meid krijgt haar kinderen op tijd’. Onze leuze is: ‘Een slimme meid is vooral goed voorbereid!’. Zodoende worden 6 avondsessies georganiseerd waarin je als zwanger koppel in groep wordt begeleid en geïnformeerd over zwangerschap, arbeid, bevalling en kraamtijd. In deze reeks worden jij en je geboortepartner mee genomen doorheen deze verschillende fasen via informatie, video’s en oefeningen. Er is eveneens gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere koppels. Technieken vanuit yoga, mindfulness en haptonomie worden toegepast.

  • Les 1:     Kennismaking, ademhalings- en relaxatie oefeningen.
  • Les 2:     Vervolg ademhalings- en relaxatie oefeningen.
                   Wat zijn weeën en hoe herken je ze?
                   Hoe wordt omgegaan met pijn?
  • Les 3:     Aanleren relaxatie/massage technieken en de toepassing                       ervan tijdens weeën.
  • Les 4:     In welke houdingen kan je weeën opvangen, wanneer vertrek                 je naar het ziekenhuis, hoe verloopt arbeid en hoe een knip                   voorkomen?
  • Les 5:     Hoe verloopt de geboorte, eerste uur na de geboorte, welke                 voedingskeuze, hoe kan je je kraamtijd organiseren,                                 kraamtranen.

K I N E T H E R A P E U T

Inge Van Gorp is opgeleid als kinesitherapeut met specialisatie in de perinatale en pediatrische periode. Na haar studies werkte ze een twaalftal jaren met baby’s en kinderen met een motorische en/of mentale handicap. Door zelf zwanger te zijn en moeder te worden, ondervond Inge dat deze periode niet zo gemakkelijk is als ze vaak wordt voorgesteld. Deze intens emotionele periode liet een diepe indruk na en deed Inge besluiten te gaan studeren voor vroedvrouw. In 2007 startte ze haar vroedvrouwenpraktijk ‘Blauwemaan’ waar ze vele koppels mocht voorbereiden naar de geboorte van hun kind toe. Na de geboorte van haar derde kindje, voelde ze dat ze meer tijd nodig had voor haar gezin en lastte ze een pauze in in haar zelfstandige praktijk. Ondertussen ging ze aan de slag als vroedvrouw bij Kraamzorg. Door het bouwen aan perinatale netwerken, leverde Inge een actieve bijdrage aan de verbetering van het welzijn en de gezondheid van jonge gezinnen. Doorheen de jaren wenste Inge zich eveneens te specialiseren in de emotionele begeleiding van jonge gezinnen en volgde ze de opleiding tot perinataal counselor. Heden werkt Inge nog steeds bij Kraamzorg en is ze opnieuw actief in haar praktijk ‘Blauwemaan’. Momenteel volgt ze de opleiding 'praktijkspecialist in de perinatale geestelijke gezondheidszorg'.

D A T A 

Onder voorbehoud van de coronamaatrgelen zullen de lessen worden hervat in de zomer van 2021. Hou de website in het oog!


L O C A T I E

De groepsessies zullen doorgaan in de Smaragd ruimte van Draag-Kracht, Kontichsesteenweg 44, 2630 Aarstelaar.
 

K O S T P R I J S

Het tarief voor 5 groepsessies met partner bedraagt 180 Euro, waarvan u 145 Euro betaalt na tussenkomst van de mutualiteiten.