B A B Y Z W E M M E N  E N  M A S S A G E 

O M S C H R I J V I N G

Vruchtwater is de eerste levensomgeving van baby’s. Het samen vertoeven in warm water (35°C) is bijgevolg het ideale milieu om samen de ervaringswereld van je kindje uit te breiden. Zo worden tijdens het babyzwemmen alle zintuigen van de baby aangesproken (sensatie van gewichtsloosheid, temperatuurschommelingen, geluid van water glinsteringen op het wateroppervlak,…). Daarnaast wordt in een veilige sfeer wordt de geëxperimenteerd met afstand en nabijheid, waardoor het zelfvertrouwen van de baby kan groeien en de autonomie wordt bevorderd. Tenslotte stimuleert watergewenning de psychomotore ontwikkeling van baby’s. Baby's vanaf 6 weken zijn welkom en dragen tijdens de zwembeurt een zwempamper.


We bieden 3 formules aan:

 • Babyzwemmen XL (90')
  In een klein groepje van 2 baby's en hun begeleiders worden gedurende 30 minuten specifieke oefeningen aangeleerd afgestemd op de baby zijn ritme en behoeften. Na het zwemmen volgt een workshop babymassage van 15 minuten. Om het gevoel van veiligheid van de baby te respecteren, worden handelingen voortdurend aangepast aan de reactie van de baby op aanrakingen. Vervolgens kan de baby nagenieten in onze babybedjes, terwijl de begeleiders (beurtelings) 45 minuten gebruik kunnen maken van onze thermen. Deze formule wordt steeds in een reeks van 4 beurten aangeboden.
 • Babyzwemmen standaard (45')
  Zelfde formule dan babyzwemmen XL, maar zonder wellness nadien.
 • Babyzwemmen privé (45')
  Zelfde formule dan babyzwemmen standaard, maar privé en eenmalig. 

Wil je vrij komen zwemmen met je baby? Boek dan privé onze thermen die uitgerust is om zowel ouders als baby tot rust te brengen!

B E G E L E I D E R  B A B Y Z W E M M E N

KAATJE VAN HEMELRIJK behaalde haar diploma Master Klinische Psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vervolgens volgde ze de opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Universiteit Antwerpen en bekwaamde zich verder in schematherapie, acceptance and commitment therapy en rouwtherapie. In 2011 begon Kaatje haar loopbaan in de oncologische en palliatieve hulpverlening van algemene ziekenhuizen. Ondertussen startte ze als psychotherapeut een eigen praktijk in Kontich. Nadat Kaatje mama werd van 2 zonen, ervaarde ze dat er nog veel groeikansen lagen in het ondersteunen van psychische gezondheid tijdens de perinatale periode. Bijgevolg koos ze in 2018 voor een nieuwe uitdaging als psycholoog op de materniteit van AZ Klina. In  2019 richtte ze Draag-Kracht op. Heden werkt Kaatje als diensthoofd klinische psychologie in AZ Klina, waar ze ook verantwoordelijke psycholoog is op de materniteit. Daarnaast staat Kaatje op fertiliteit in UZA en is ze gastdocent perinatale psychologie in verschillende opleidingen. In Draag-Kracht neemt Kaatje de algemene coördinatie op zich, geeft ze opleiding, babyzwemmen en doet ze als perinataal psycholoog consultatie. 


D A T A

 • Babyzwemmen XL: we starten met reeks in april
 • Babyzwemmen standaard: we starten met reeks in april
 • Babyzwemmen privé: vrijdagen 12u15-13u of 13u-13u45


L O C A T I E

Thermen van Draag-Kracht: Kontichsesteenweg 44, 2630 Aartselaar.

 

K O S T P R I J S

 • Babyzwemmen XL (4x):
  - Baby met 2 begeleiders: 270 Euro 
 • Babyzwemmen standaard (4x):
  - Baby met 2 begeleiders: 190 Euro 
 • Privé babyzwemmen (1x):
  - Baby met 2 begeleiders: 70 Euro 

B E G E L E I D I N G

MARIJKE VANDEBROECK is van opleiding verpleegkundige. Zij vindt het belangrijk mensen te benaderen vanuit een holistische visie met ruimte voor de medische, maar eveneens de mentale en spirituele dimensie. In dit kader volgde zij verscheidene bijscholingen rond energetische behandelingen (massage, reiki,...). In Draag-Kracht combineert Marijke al haar vaardigheden bij het persoonlijk ontvangen van mama's en hun gezin in ons multidisciplinair centrum waar ze eveneens medische handelingen (bloedafnames,...) uitvoert. Na het babyzwemmen verzorgt Marijke tevens de workshop shantala babymassage.