B A B Y T H E R A P I E

O M S C H R I J V I N G

Vóór, tijdens en na de geboorte ervaart elk kind zijn eigen unieke en individuele verhaal. Dit wordt gereflecteerd in stemming, slaappatronen, borstvoeding- en eetpatroon, de relatie met zijn ouders, de mogelijkheid om emotioneel en fysiek contact te ervaren, en zijn algehele ontwikkeling.

Sarito leert hulpverleners om goed te luisteren naar het verhaal van de baby en de ouders, zodat er in een veilige omgeving nieuwe ervaringen kunnen worden opgedaan.

De opleiding is gebaseerd op beginselen van Somatic Experience, de prenatale psychologie (Carlton Terry, Castellino) en systemisch traumawerk. Tijdens de cursus zal Sarito demosessies met baby's en ouders geven, waarna deze in detail worden besproken met de groep. 


Deelnemers leren:

  • Begrip over perinatale stress/trauma en de effecten daarvan op het zenuwstelsel, welzijn en gedrag;
  • Over de dynamiek in de bevruchting, embryonale ontwikkeling, geboorte en vroege jeugdontwikkeling;
  • Hoe prenatale kwesties terugkeren bij volwassenen;
  • Over hulpbron-georiënteerd onderzoek van de prenatale tijd en de eerste "afdrukken" bij volwassenen
  • Hoe zuigelingen laten zien dat ze een traumatische ervaring hebben meegemaakt (baby body language) en hoe ernaar te luisteren en te reageren;
  • Vaardigheden voor traumaheling (ontlading, vertragen, afmaken vecht/vluchtrespons, positieve en negatieve activering herkennen en differentiëren, leren de zelfregulatie van het kind te ondersteunen,...);
  • Toepassing van systemisch werk met ouders;
  • ...


D O C E N T E N

SARITO M. FUHRMANN-BAILES is sociaal pedagoog. Zij is opgeleid in verschillende lichaamsgerichte therapeutische methoden zoals Craniosacral Balancing en CranioSacral Biodynamics, Rebalancing,  methoden van humanistische psychologie, relatietherapie, trauma therapie van Peter Levine / Somatic Experience, traumawerk met kinderen en systemische traumatherapie met baby's. De focus van haar werk is Cranio-Sacraal werk en trauma heling, zowel voor kinderen en volwassenen. Zij werkt heeft 40 jaar therapeutische ervaring en geeft reeds 25 jaar lang trainingen in verscheidene landen. 


D A T U M 

1-2-3-4 juni 2023 

28-29-30 september en 1 oktober 2023 

van 10u-18u (zondag tot 13u)


L O C A T I E

De opleiding zal doorgaan in Draag-kracht, zaal Lux, Kontichsesteenweg 44, 2630 Aartselaar.

 

K O S T P R I J S

8x160 Euro Euro (excl. BTW), waarvan je zelf 8x112 Euro (excl. BTW) betaalt met de KMO-portefeuille.