W A T E R R E L A X A T I E (W A T S U T E C H N I E K)

O M S C H R I J V I N G

Watsu is een methode gebaseerd op Zen Siatsu en Masunaga waarbij je gedragen en zacht gemasseerd wordt in lichaamswarm water. Deze behandeling weeft een weldadig effect op lichaam en geest:

- Komen tot stressverlichting en diepe relaxatie

- Ondersteuning bij mentale moeilijkheden

- Ontlasting rug en gewrichten

Een watsu behandeling kan individueel of samen met een steunfiguur worden geboekt tijdens een fertiliteitstraject, zwangerschap of postpartum. 

W A T S U  T H E R A P E U T

Inge Van Gorp is opgeleid als kinesitherapeut met specialisatie in de perinatale en pediatrische periode. Na haar studies werkte ze een twaalftal jaren met baby’s en kinderen met een motorische en/of mentale handicap. Door zelf zwanger te zijn en moeder te worden, ondervond Inge dat deze periode niet zo gemakkelijk is als ze vaak wordt voorgesteld. Deze intens emotionele periode liet een diepe indruk na en deed Inge besluiten te gaan studeren voor vroedvrouw. In 2007 startte ze haar vroedvrouwenpraktijk ‘Blauwemaan’ waar ze vele koppels mocht voorbereiden naar de geboorte van hun kind toe. Na de geboorte van haar derde kindje, voelde ze dat ze meer tijd nodig had voor haar gezin en lastte ze een pauze in in haar zelfstandige praktijk. Ondertussen ging ze aan de slag als vroedvrouw bij Kraamzorg. Door het bouwen aan perinatale netwerken, leverde Inge een actieve bijdrage aan de verbetering van het welzijn en de gezondheid van jonge gezinnen. Doorheen de jaren wenste Inge zich eveneens te specialiseren in de emotionele begeleiding van jonge gezinnen en volgde ze de opleiding tot perinataal counselor. Heden werkt Inge nog steeds bij Kraamzorg en is ze opnieuw actief in haar praktijk ‘Blauwemaan’. Momenteel volgt ze de opleiding 'praktijkspecialist in de perinatale geestelijke gezondheidszorg' en wordt ze opgeleid binnen de Watsu therapie.

D A T A

Vanaf 1 oktober 2022 kan een behandeling worden geboekt op vrijdag voormiddagen. 


L O C A T I E

De therapie zal doorgaan in het verwarmd zwembad (35°C) van het Wellnessgedeelte. 

 

K O S T P R I J S

Privé sessie individueel

Voor 30'

Voor 50'

Voor 80':

Privé sessie met partner

Voor 30':

Voor 50':

Voor 80'