D I E T I S T E N

O V E R   A D E L E   W E C H S L E R

Ik behaalde mijn diploma professioneel gerichte bacheloropleiding, Bachelor in de voedings- en dieetkunde in 2008 aan de Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Ik ben reeds werkzaam sinds 2008 maar nog steeds in opleiding… Jaarlijks volg ik talrijke bijscholingen en opleidingen voeding- en diêtiek maar ook ACT en counseling, omdat ik nog steeds even gedreven ben als toen ik begon. Ik neem regelmatig deel aan intervisie en supervisiegroepen met collega’s van dezelfde en/of andere disciplines. Daarnaast ben ik lid van eetexpert en de Vlaamse beroepsvereniging voor Voedingsdeskundigen en diëtisten. Hoe meer men leert en weet, hoe meer men beseft wat men nog allemaal niet weet…Doch blijft mijn meeste en meest diepgaande kennis komen van cliënten. Vandaar mijn passie om met hen een samenwerking aan te gaan: samen gaan we op reis, op zoek…


Ik voelde mij al snel gepassioneerd door de complexiteit van eetgedrag, de multidisciplinaire aanpak en de mogelijkheid om op langere termijn met mensen samen te werken.

 

Ik maak gebruik van een niet-gewichtsgerichte benadering van welzijn en ben er vast van overtuigd dat gezondheid niet door een getal kan worden uitgedrukt.

 

Elke dag moeten we eten. Ontbijt, lunch en avondeten. Eten speelt de hele week een rol, tijdens de vakantie, op school of op feestjes. Voor een doorsnee iemand is dit een onderdeel van het dagelijkse leven maar voor iemand met een zorg op het gebied van voeding, die een dieet moet volgen, is dit niet zo eenvoudig. Nooit kan die een dag vrij nemen.

Het is daarom dat het belangrijk is om erover te praten. Samen gaan we op zoek naar creatieve oplossingen voor de uitdagende momenten.

O V E R   N A O M I   V O E T S

Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd in voeding en het was daarom ook een voor de hand liggende keuze dat ik voor diëtiste ging studeren na mijn middelbare school. In 2016 heb ik dan deze opleiding afgerond aan de AP hogeschool te Antwerpen. Als bijkomende specialisaties heb ik gekozen voor diabeteseducator en sportvoeding. Het is belangrijk om nog steeds up-to-date te blijven en om deze reden volg ik nog steeds de nodige bijscholingen.

 

Lekker eten staat bij mij centraal, en het is dan ook mijn doel om een goed evenwicht te vinden in gezond eten en lekker eten. Ik bekijk samen met u wat haalbaar is, zodat u onbewust uw eetgewoonten aanpast.

Het is bovendien belangrijk dat we ons lichaam goed verzorgen. De juiste eetgewoonten zijn daarbij van groot belang omdat deze onze gezondheid positief beïnvloeden.

 

Naast mijn zelfstandige activiteiten, ben ik eveneens klinische diëtiste in het AZ Monica te Antwerpen.

A A N B O D

De eerste consultatie omvat een kennismakingsgesprek waarbij ik enkele gegevens bevraag, alsook uw huidige eetgewoonten na ga. Hiermee kan ik dan, samen met u, een aangepast voedingsadvies geven. In de opvolgconsultaties overlopen we samen de afgelopen periode en kunnen we eventuele aanpassingen bespreken. Ik geef u ook voldoende tips & tricks mee zodat u niet het gevoel heeft dat u een dieet aan het volgen bent.

 We bekijken ook samen hoe vaak u op consultatie zal komen, afhankelijk van uw vraag en uw nood.


Waarvoor kan je bij ons terecht:

 • gezonde voeding bij kinderwens, zwangerschap en borstvoeding
 • diabetes type 1, type 2 en zwangerschapsdiabetes
 • gewichtsproblemen (ondergewicht, overgewicht en obesitas) / vermagering
 • sportvoeding
 • ondervoeding en malnutritie
 • hart- en vaatziekten (bv. hoge bloeddruk, hoge cholesterol, ...)
 • maag- en darmproblemen (bv. Ziekte van Crohn, prikkelbare darm, ...)
 • voedselallergie en -intolerantie
 • vegetarisme en veganisme
 • angst om te eten
 • moeilijke eters
 • selectief eetpatroon en ARFID
 • en vele andere ...

P R A K T I S C H 

- Tarieven:

 • 1e consultatie (+/- 1u): € 70
 • vervolgconsultatie (20- 30min): € 30

De meeste mutaliteiten betalen een deel terug van de consultaties. Vraag hiernaar in de praktijk of vraag dit na bij uw eigen mutualiteit.