K I N D E R P S Y C H O L O O G

O V E R   J A S M I N E  L U Y C K X

OVER MIJ

Van jongs af aan heeft mijn hart altijd een speciale radar gehad voor de tederheid en onschuld die baby's en jonge kinderen met zich meebrengen. Het is een soort innerlijk kompas dat me onweerstaanbaar trekt, een diepe en intuïtieve connectie die me verbindt met hun pure zielen.

In 1998 mocht ik mijn masterdiploma klinische psychologie in ontvangst nemen, waarbij mijn focus lag op kinder- en ontwikkelingspsychologie. Aansluitend volgde ik de opleiding systeemtherapie, omdat ik geloof dat het begrijpen van relaties en verbindingen de sleutel is tot begrip en heling.

Met bijna 25 jaar toewijding aan perinatale psychologie, de ontwikkeling en beleving in de eerste levensjaren, alsook de relatie tussen ouder en kind, sta ik klaar om je bij te staan. Het is door deze lens dat ik ouders ondersteun en begeleid in hun prille reis van ouderschap.

Vanuit mijn bijkomende opleiding tot lichaamsgericht & energetisch therapeut combineer ik naast gesprekstherapie ook technieken om trauma en diepe emotionele blokkades vanuit de eigen kindertijd bij ouders op te heffen.


AANBOD 

Je kan met je kindje van 0-4 jaar bij mij terecht wanneer: 

 • Je baby onrustig is, veel huilt, moeilijk eet of slaapt  
 • Je peuter je uitdaagt en je met momenten werkelijk met je handen in het haar zit

 

Om dit te bereiken, maak ik gebruik van diverse methoden:

 • Oudergesprekken
  Hier richten we ons op het verkennen van jouw hulpvragen. Ik deel essentiële basiskennis over de periode in de baarmoeder, ervaringen rond geboorte en eerste periode. Ik deel tevens informatie over breinontwikkeling, hechting en de belevingswereld van je baby of jonge kind, zodat je het gedrag van je kindje beter kan begrijpen.
 • Ouder-kind sessies
  Ik ontmoet jou als ouder(s) samen met je kind. Afhankelijk van de leeftijd kunnen we focussen op het begrijpen van signalen van je baby tijdens babytherapie (0-1.5 jaar), of op observatie van jullie afstemming/interactie tijdens een spelmoment (1.5-3 jaar). OP deze manier kan je meer inzicht krijgen in jullie dynamiek. 
 • Sessies ‘innerlijk kind werk’
  We gaan samen op zoek naar belemmerende patronen uit jouw eigen jeugd. Via geleide visualisatie of lichaamswerk begeleid ik je bij het helen van onverwerkte of weggestopte emoties en overtuigingen.unsplash