P R E N A T A L E  Y O G A

O M S C H R I J V I N G

Tijdens de zwangerschap schommelen je emoties van het ene uiterste naar het andere. De ademhaling weerspiegelt je geestelijke ingesteldheid, maar ze kan je ook ondersteunen. Yoga bevordert het bewustzijn en de controle over de ademhaling. Als je merkt dat je ademhaling oppervlakkig is geworden omdat je gespannen bent, kun je deze gebruiken om jezelf weer in balans te brengen. Tijdens een bevalling is ademhalen eveneens één van de belangrijkste instrumenten. Daarnaast worden met lichamelijke oefeningen de kans op het ontwikkelen van rugpijn, pijn in de heupen, problemen in het bekkenbodemgebied en postnatale depressie verminderd. De combinatie van ademhaling, meditatie en beweging kan je gehele welzijn verbeteren en heeft aldus eveneens een positief effect op je baby. Je hoeft geen ervaring te hebben om te beginnen met zwangerschapsyoga. Zelfs als je voor de zwangerschap niet sportief was, is deze yoga volkomen veilig om te volgen. Je kan als zwangere mama aansluiten vanaf 14 weken zwangerschap en je kan deze cursus blijven volgen tot op het einde van je zwangerschap.

Y O G A T H E R A P E U T

Inge Van Gorp is opgeleid als kinesitherapeut met specialisatie in de perinatale en pediatrische periode. Na haar studies werkte ze een twaalftal jaren met baby’s en kinderen met een motorische en/of mentale handicap. Door zelf zwanger te zijn en moeder te worden, ondervond Inge dat deze periode niet zo gemakkelijk is als ze vaak wordt voorgesteld. Deze intens emotionele periode liet een diepe indruk na en deed Inge besluiten te gaan studeren voor vroedvrouw. In 2007 startte ze haar vroedvrouwenpraktijk ‘Blauwemaan’ waar ze vele koppels mocht voorbereiden naar de geboorte van hun kind toe. Na de geboorte van haar derde kindje, voelde ze dat ze meer tijd nodig had voor haar gezin en lastte ze een pauze in in haar zelfstandige praktijk. Ondertussen ging ze aan de slag als vroedvrouw bij Kraamzorg. Door het bouwen aan perinatale netwerken, leverde Inge een actieve bijdrage aan de verbetering van het welzijn en de gezondheid van jonge gezinnen. Doorheen de jaren wenste Inge zich eveneens te specialiseren in de emotionele begeleiding van jonge gezinnen en volgde ze de opleiding tot perinataal counselor. Heden werkt Inge nog steeds bij Kraamzorg en is ze opnieuw actief in haar praktijk ‘Blauwemaan’. Momenteel volgt ze de opleiding 'praktijkspecialist in de perinatale geestelijke gezondheidszorg'.

D A T A 

Onder voorbehoud van de coronamaatregelen zullen de lessen terug hernemen in de zomer van 2021. Hou de website in het oog!


L O C A T I E

De yogasessies zullen doorgaan in de Smaragd ruimte van Draag-Kracht, Kontichsesteenweg 44, 2630 Aarstelaar.

 

K O S T P R I J S

Het tarief voor éénmalige sessie van één uur bedraagt 15 euro, inclusief drank. Je kan voor 65 Euro ook opteren voor een 5-beurtenkaart.