V R O E D V R O U W E N

O V E R   L E I L A   C H A T B R I 

Zolang ik me kan herinneren wou ik voor baby’s zorgen. Bijna 2 decennia lang mocht ik als kinderverzorgster baby’s zowel emotioneel, cognitief en motorisch stimuleren en helpen opgroeien tot zelfstandige kleuters. Ik ontdekte daar dat het me veel voldoening gaf om er niet alleen voor de kinderen te zijn, maar dat ook veel ouders nood hebben aan een luisterend oor en ondersteuning in de ‘rollercoaster’ die het ouderschap met zich kan meebrengen.

 

Toen mijn eigen kinderen stilletjes aan uit mijn schoot groeide, volgde ik mijn eerder opgeborgen droom om vroedvrouw te worden. 4 jaar lang combineerde ik mijn opleiding tot vroedvrouw via afstandsonderwijs met mijn gezin en werk in het kinderdagverblijf.

 

Sinds 2015 werkte ik als vroedvrouw in verschillende settings. Snel werd me duidelijk dat ik in de eerstelijnszorg  pas echt het gevoel had dat ik (aanstaande) ouders ten volle kon ondersteunen. Persoonlijk, vertrouwd, zonder tijdsdruk, continuïteit … kortom ‘zorg op maat’ voor elk gezin

 

Aanstaande ouders informeren  over hun opties, zodat zij kunnen streven naar een geboorte die bij hen past en de gevoelswereld van baby’s vertalen naar de buitenwereld zijn mijn stokpaardjes.

O V E R   T A M A R A   D E   C O S T E R

Moeder worden (2003) was voor mij een verrijkende en ver-reikende ervaring - toen - en nog steeds. Het ouderschap is als een reis, ik reis hierin heel graag met je mee. “It take a village to rise a child” en dat klopt. Ouderen hoef je niet alleen te doen. Een ouder worden of ouderen is een zoektocht, je weg zoeken, met vallen en opstaan. Struikelen, even blijven liggen en weer verder gaan. 

 

Zelf heb ik door eigen ervaring een extra dosis liefde voor de wijsheid van baby’s en de kracht van vrouwen. Het traject van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en de eerste weken met jullie baby kan best spannend zijn, soms echt heftig of ook vlot. In elk geval is ieder met een eigen verhaal meer dan welkom. 

 

Als vroedvrouw (2002) heb ik eerst ervaring mogen opdoen in het St -Vincentius Ziekenhuis in Antwerpen. Sinds 2011 ben ik volledig zelfstandig in de eerste lijn en heb me doorheen de jaren gespecialiseerd in de communicatie van baby’s. In 2019 startte ik de opleiding babytherapie in Bristol bij Matthew Appleton en in 2022 start ik met de opleiding biodynamische cranio sacrale therapie om een zachte verbinding te kunnen maken bij zowel mama’s en hun kindjes.

A A N B O D

Prenatale medische opvolging

Informatie rond zwangerschap, geboorte, borstvoeding

Postnatale medische opvolging

Borstvoedingsbegeleiding

Informatie en begeleiding bij kindjes die veel huilen 

Begeleiding bij zwangerschapsverlies

Infosessie in groep over borstvoeding (zie infosessies)

Hypnobirthing in groep (zie workshops)


P R A K T I S C H 

- Tamara: elke maandagavond aanwezig. 

- Leila: elke woensdag voormiddag aanwezig.  

- Huisbezoeken worden altijd gedaan op afspraak.

  Tot 6 weken na de geboorte of bij een risicozwangerschap komen wij steeds op huisbezoek.

  Werkregio voor huisbezoeken in +/- 10km rond Aartselaar.

- Tarieven:

   Vanaf 1/1/2023 gedeconventioneerd

  • Eerste consult (60’) = 65€
  • Vervolgconsult (30’) = 40€
  • Prenatale infosessie individueel (60') = 55 Euro

     Er is gedeeltelijke terugbetaling voorzien via de mutualiteiten.

- Betalingen kunnen in contanten of via payconiq.

- Indien verhinderd, gelieve 24u op voorhand te verwittigen. Laattijdige annulaties worden in rekening gebracht.

- RIZIV nummer Leila: 40958150003

- RIZIV nummer Tamara: 40604297003